Országos tűzgyújtási tilalom lép érvénybe

Április 10-től az ország egész területén tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon

Az elmúlt időszakban az ország területén jelentősebb csapadék esemény nem volt. Az előrejelzés szerint a következő egy hétben sem várható csapadék, emellett a napi átlag hőmérséklet is folyamatosan emelkedni fog. Annak ellenére, hogy az élő biomassza arányát növelő friss zöld hajtások is megjelentek, a gyep biomassza dominált területeken a csapadék elmaradása és az emelkedő átlaghőmérséklet miatt az éjszakai magasabb relatív nedvesség is egyre kevéssé képes kompenzálni az 1 és 10 órás holt biomassza kiszáradását. A nappali felmelegedés hatására és az alacsony légköri nedvességtartalom miatt a gyúlékony könnyű biomassza országszerte kiszáradt. Ezt jelzi a veszélyeztetett megyékben a leégett terület nagyságának további növekedése és a nagyobb kiterjedésű vegetációtüzek számának emelkedése is.
 
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon található térképen tájékozódhatunk.
Kelt: 2020.04.09. 16:38
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.