Korlátozó intézkedések

A járvány elenni védekezés keretében, a Kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok 2020. március 17-től szüneteltetik az erdei kisvasutak, erdei szálláshelyek, erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat. 

Ez érinti az Almamellék-Sasrét között közlekedő kisvasutat és az Almamelléki állomásépületet, a Kikerics illetve a Mókus Suli erdészeti erdei iskoláinkat és a hozzájuk kapcsolódó szálláshelyeket, és a Mecsextrém Parkot.
Továbbá halasztásra kerülnek az eddig meghirdetett programok és nyílt túrák is.
 
Az erdő látogatása - amíg Magyarország Kormánya ettől eltérően nem rendelkezik – továbbra is lehetséges. A parkerdők, nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak továbbra is látogathatóak, azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást, és fokozottan figyelni a járványügyi intézkedések betartására.
 
A járványt megelőző intézkedések nem érintik az állami erdőgazdaságok erdősítési és termelési üzletágait, az Országfásítási Programban végzett tevékenységüket.
 
Az ügyfélkontaktusok csökkentése érdekében a Naturalé gyümölcslé értékesítése is szünetel, a legszükségesebb személyes ügyintézés esetén kérjük előzetesen telefonon legyenek kedvesek tájékozódni az Erdészetek (pénztári) nyitva tartásáról.
 
Köszönjük látogatóink és vendégeink szíves megértését,
jó egészséget és kitartást kívánunk!
 
 
 
 
Kelt: 2020.03.17. 08:44
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.