MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Szervezők
 

Mecsekerdő Zrt. – házigazda és főszervező

Baranya egyike hazánk legváltozatosabb földrajzi adottságokkal rendelkező megyéinek. Ártér, dombság és hegyvidék harmonikusan kapcsolódik egymáshoz. Ezen a tájon gazdálkodik a Mecsekerdő Zrt. 55 ezer hektáron, amely Baranya erdőterületeinek a felét teszi ki. Gazdálkodási területünk déli határa a Dráva folyó, ártéri erdőterületeivel, 100-110 méter tengerszint feletti magasságban. A Dráva-síktól északnyugati irányban található a Zselic, amely pannonkori dombvidék, átlagosan 140-300 méterrel a tengerszint felett. A kelet-nyugati irányban húzódó Mecsek-hegység pedig a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb szigethegye, legmagasabb csúcsa a Zengő, 682 méteres magassággal.
 • Az erdőgazdálkodási tevékenység mellett a Társaság a megye legnagyobb vadgazdálkodója is egyben. Vadállományunk évente mintegy 2200 nagyvad elejtését teszi lehetővé.
 • Két erdei iskolánk, az árpádtetői Mókus Suli és a sasréti Kikerics Erdei Iskola programjain lehetőséget nyújtunk a gyerekeknek, hogy a természetben tanuljanak a természetről.
 • Almamellék és Sasrét között közlekedik az ország legrégebbi keskeny nyomtávú erdei vasútja, amelyet báró Biedermann Rezső építtetett 1901-ben.
 • Társaságunk működteti az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkját, a pécsi Mecsextrém Parkot. Az egész napos élményprogramokat kínáló park a családok és az osztálykirándulók mellett speciális ajánlattal várja a céges csapatépítő programok, családi napok szervezőit is.
 • A Mecskerdő Zrt. - felismerve az egészséges táplálkozás fontosságát és a gyümölcsökben rejlő értékes hatóanyagokat - kárászi telepén természetes gyümölcsleveket állít elő. A Naturalé termékcsalád gyümölcstartalma valóban 100%-os.


Országos Erdészeti Egyesület
– szakmai partner

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) a magyar erdész szakma legpatinásabb, legnagyobb szakmai múltú, legjelentősebb taglétszámmal rendelkező, vezető szakmai civil szervezete. Jelenleg mintegy 3200 regisztrált tagja van. Egyesületünk tagsága, helyi csoportjai és szakosztályai segítségével a társadalmi igények legszélesebb skáláját kielégítő tartamos erdőgazdálkodás feltételeinek megteremtését tűzte zászlajára. Feladata ezen kívül nemcsak a szak¬mai összefogás, a hagyományok ápolása, a szakirodalom gyarapítása, a magyar erdészeti szaknyelv megőrzése és ápolása, de a társadalom valamennyi csoportja felé közvetíti az erdőkkel kapcsolatos tudnivalókat, a természet szeretetére, megismerésére tanít, és ebben a tevékenységében különös gondot fordít a fiatal generációkra.
Az egyesület alapcél szerinti tevékenységei a következők:
1. Természetvédelem / 2. Környezetvédelem / 3. Tudományos tevékenység, kutatás / 4. Kulturális örökség megóvása / 5. Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés / 6. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása / 7. Nemzetközi integráció elősegítése
 

Tájfutásért-Pécs Alapítvány – szakmai partner

 
A „Tájfutásért-Pécs” Alapítvány 1995 óta a Pécs-baranyai tájékozódási futó közösség háttérbázisa: összekötő kapocs egyesületek, sportolók, szülők, támogatók, szövetségek és más partnerek között. Alapító okirat szerinti céljuk, egyben működésük fő területei:
 • a diák- és szabadidősport keretén belül a környezeti nevelés elősegítése,
 • rendezvények megvalósítása,
 • a tájfutás technikai feltételrendszerének javítása, elérhetővé tétele a teljes közösség számára.
Önkéntes bázisuk az asztalostól a főorvosig, a tanártól a bankvezetőig terjed. A 3 fős kuratórium, végzi az ügyvitelt és adminisztrációt végzi, önkénteseik munkáját tapasztalt szakmai vezetők irányítják évek során kialakult rendszer szerint. A versenyrendezés jelentős munkái az 1983-as Világbajnokság selejtező futamának rendezésével kezdődött és Junior Európa Bajnokság (86), Hungária Kupák (97., 2007.), Országos Bajnokságok rendezésén keresztül vezetett a 2011.-es Szenior Világbajnokság megrendezéséig.
Kiemelkedő eredményeik:
 • Minta projekt az utánpótlás nevelésben
 • Nemzetközi szintű versenyrendezések, melynek eredményeként 2011.-ben Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokságot (WMOC) rendezhettek. Ezen a rendezvényen bizonyították, hogy civilként, 350 önkéntessel (+ 1 főállású alkalmazott) 4000 fős (43 országból érkezett) tíznapos nemzetközi eseményt tudnak rendezni világszínvonalon. https://www.facebook.com/pages/WMOC-2011/212209302155589
 • Az elmúlt 10 évben a Pécsi Vasutas Sportkör hazánk legeredményesebb tájfutó klubja.
A Tájfutásért Pécs Alapítvány szakmai tapasztalata jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az EFOL 2015. évi eseménye a legmagasabb színvonalon valósulhasson meg. 
 

Helian NaTour Utazási Iroda természetesen & aktívan – szállásfoglalásban közreműködő szakmai partner

A Helian NaTour Utazási Iroda az ökoturizmus egyik zászlóvivője Magyarországon. Túráik során igyekeznek vendégeiknek úgy bemutatni hazánk természeti és kulturális értékeit, hogy sérülékeny környezetünk megóvására különös hangsúlyt fektetnek.  E természeti és kulturális örökséget kívánják minél érintetlenebbül megőrizni a következő generációk számára.
A „zöld turizmus” és az „öko” jelleg erősítése  rendkívül fontos számukra. Útjaikat ezen elv alapján tudatosan szervezik. A motorizált szállítást minimalizálják, helyi termelőket, termékeket és szolgáltatókat igyekeznek választani.
Túravezetőik nagy tapasztalattal rendelkeznek; kerékpáros, vízi, hegyi túrák területén egyaránt szakértőnek számítanak. A harmónia, a fenntarthatóság mellett rendkívül fontos számukra, hogy utasaik a kiváló hangulatú útjaikon tökéletesen kikapcsolódhassanak, regenerálódhassanak, feltöltődhessenek a hétköznapok monotonitása után. A túrákat az egyéni igényekhez igazítják, a nomádtól a luxuson keresztül a teljes repertoárt lefedik.
Mivel cégük pécsi székhelyű, ezért Dél-Dunántúlon nincs olyan hely, amit ne ismernének még, de a környező országok lehetőségeit is alaposan felderítették már. Útjaikat főleg egyéni jelentkezők telítik meg, de szívesen várják csoportok jelentkezését is!
A Helian NaTour Utazási Iroda széleskörű szolgáltatásai biztosítják azt, hogy az EFOL-ra érkezők megtalálják a számukra legmegfelelőbb szállást. 
 
Helian NaTour Utazási Iroda
H-7622 Pécs, Jókai u. 39.
Telefon.: English: (+36) 30/551-6710; Deutsch: (+36) 30/407-3242 
E-mail: info@helian.hu
Web: www.helian.hu