Adorján Rita erdőpedagógus a Madas László Emlékérem első kitüntetettje

 A Madas László Emlékérmet a Pilisi Parkerdő Zrt. 50 éves jubileumi évében, 2019-ben alapította, azzal a céllal, hogy minden évben rangos elismerést kaphasson az év legjobbnak ítélt erdőpedagógusa. Az idén először odaítélt díjat Adorján Rita, a Mecsekerdő nyugalmazott erdőpedagógusa vehette át, a környezeti nevelés terén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként, az Erdők Hete nyitórendezvényén Mátrafüreden.

 A Pilisi Parkerdő a Madas László Emlékérem adományozásával azoknak a munkáját kívánja elismerni, akik a környezeti nevelés terén és az erdészeti erdei iskolákban történő tudatformálás érdekében önzetlen munkát végeznek, kiemelkedő szellemi és gyakorlati eredményeket érnek el, valamint maradandó értékeket teremtenek, s így méltóvá válnak Madas László szellemiségének is emléket állító díjra.
A Madas László Emlékérem első díjazottja Adorján Rita. Nyugdíjba vonulásáig ő volt az ország egyik elsők között létrehozott erdészeti erdei iskolája – Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza – szakmai programjának kidolgozója. Vezetése alatt az erdei iskola hatékonyan, eredményesen, magas színvonalon működött. Ezen túl, a 24 évnyi erdőpedagógusi szakmai munkája során, nemcsak több ezer gyerek és fiatal, de több száz pedagógus látásmódját és tudását is formálta az erdőgazdálkodással és az erdészek munkájával kapcsolatban. Értékteremtő, önzetlen munkájának méltó elismerése a Madas László Emlékérem.
 
A díjhoz szívből gratulálunk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotó: Nagy László/OEE
Forrás: Pilisi Parkerdő
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagy László/OEE
 
 
Kelt: 2020.09.30. 14:57
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.