Emlékerdő átadás Szigetváron

A Mecsekerdő Zrt. egy hektáros Emlékerdőt hozott létre a 2021-es „Egy a Természettel” világkiállítás jegyében, melynek ünnepélyes átadására 2020. augusztus 10-én került sor a Szigetvári Vár szomszédságában.

 
A Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója, Ripszám István köszöntőjében kifejtette, a ligeterdő létrehozásával emléket állítanak, ám "Egy emlékhely akkor lesz igazán emlékhely, hogyha az emberek, akik odajárnak tudják, hogy mitől emlék." 
A Zrínyi vár és a szigetvári parkerdő közelében található, ma még kis fiatalos erdő telepítésével a megemlékezés mellett az erdőgazdaság további célja, hogy bemutassat Baranya megye természeti, kulturális és történelmi értékeinek harmóniáját. Az emlékkő ünnepélyes leleplezését követően a várban hagyományőrző és fegyveres bemutató gazdagította a programot.
 
Szigetváron a Mecsekerdő egy kocsányos tölgy vázon álló ligeterdőt valósított meg, melyben olyan dekoratív fafajok (mocsárciprus, mocsártölgy, fekete dió, közönséges nyír) is helyet kapnak, melyek díszértékükkel (mint pl. lombszín, kéreg) fokozzák az erdőben kikapcsolódók élményét. Az emlékkő mellett kis pihenőhely is várja a kirándulókat két paddal.
 
Az átadó rendezvényen beszédet mondott Gulyás Andrea, a világkiállítás kiemelt ügyekért felelős igazgatója, valamint Nagy Csaba országgyűlési képviselő. Az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi erdőtelepítéssel állítanak emléket az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak, így összesen 22 hektárnyi erdő létesül országszerte.
 
 
 
Kelt: 2020.08.12. 16:57
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.