Hírek

Adorján Rita erdőpedagógus a Madas László Emlékérem első kitüntetettje

 A Madas László Emlékérmet a Pilisi Parkerdő Zrt. 50 éves jubileumi évében, 2019-ben alapította, azzal a céllal, hogy minden évben rangos elismerést kaphasson az év legjobbnak ítélt erdőpedagógusa. Az idén először odaítélt díjat Adorján Rita, a Mecsekerdő nyugalmazott erdőpedagógusa vehette át, a környezeti nevelés terén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként, az Erdők Hete nyitórendezvényén Mátrafüreden.
2020.09.30.>>

Fotópályázatot hirdet a Mecsekerdő!

A Mecsekerdő „Négy évszak az erdőben” címmel fotópályázatot hirdet, amelyre a Baranya megyei erdőkben készült képekkel lehet nevezni. A kiválasztott fényképek bekerülnek a Mecsekerdő 2021-es falinaptárába is. 

2020.09.28.>>

Veszélyessé vált néhány fa Óbányán

Kedves Természetjárók! Felhívjuk a figyelmet, hogy a következő napokban Óbánya és Kisújbánya között sajnos ki kell vágnunk néhány veszélyessé vált fát, mielőtt rádőlnek egy hétvégi házra. 

2020.09.28.>>

Nyílt árverésen egy LOGSET kihordó szerelvény

A Mecsekerdő Zrt.egyfordulós, nyílt árverést hirdet meg 1 db LOGSET 6F Titan kihordó szerelvény értékesítésére.
2020.09.18.>>

Részleges erdőlátogatási korlátozás szeptemberben

Az őszi szarvasbőgés időszakában a Mecsekben a Zselicben és az Ormánságban délutántól reggelig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben szeptemberben.

2020.08.25.>>

Emlékerdő átadás Szigetváron

A Mecsekerdő Zrt. egy hektáros Emlékerdőt hozott létre a 2021-es „Egy a Természettel” világkiállítás jegyében, melynek ünnepélyes átadására 2020. augusztus 10-én került sor a Szigetvári Vár szomszédságában.

2020.08.12.>>

Új turistaházzal bővült a Mecsekerdő orfűi szálláshelye

A Mecsekerdő legújabb ökoturisztikai fejlesztése csodálatos természeti környezetben valósult meg, a Vízfő Turistaház ünnepélyes átadására július 8-án került sor. A mecseki erdőgazdaság 69 millió forintos beruházással, a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program 46 millió forintos támogatásával újította fel és bővítette ki a létesítményt, ahol a meglévő három, kétszintes apartmanház mellé egy 16 férőhelyes, új házat építettek, és hat férőhellyel bővítették az egyik, korábban épült faházat.

2020.07.08.>>
Oldalak: 2 / 35

Mecsekerdő Zrt.